„O uprchlíky se brodská Charita dobře stará“, říkají zasvěcení

30.09.2015Zobrazeno: 571xTiskPublikoval: Vít Kadlčík
O celkem 32 uprchlíků, převážně Syřanů, se od počátku září do dnešních dnů postarali pracovníci uherskobrodské Oblastní charity. „Migrantům zajišťujeme skrze Územní odbor cizinecké policie v Uherském Hradišti jídlo, to znamená snídaně, obědy i večeře. Dodali jsme jim rovněž hygienické potřeby. Ve dnech 28. až 30 září jsme zajišťovali i stravu pro jednoho kojence,“ vysvětlila Jitka Chvílová z Oblastní charity Uherský Brod, která je koordinátorkou pomoci při mimořádných událostech. Jak podotkla, podle jejích informací, je hradišťský Územní odbor cizinecké policie prozatím jedinou institucí svého druhu, která migranty ve Zlínském kraji přepravuje na svá zařízení. „Je tomu údajně proto, že panuje názor, že na Hradišťsku se o uprchlíky Oblastní charita Uherský Brod dobře postará,“ tlumočila názor strážců zákona Jitka Chvílová.
Uprchlíci se v Uherském Hradišti zdržují jen zhruba dva až tři dny. Po vyřízení nezbytných úředních úkonů putují do zařízení pro zajištění cizinců v dalších regionech.

Oleg Kapinus
Manažer pro PR a fundraising