Vycházka uživatelů CHD Slavkov po obci

30.08.2012Zobrazeno: 627xTiskPublikoval: Vít Kadlčík
Ve středu 15.8.2012 bylo už brzy zrána velmi hezky. Dlouho jsme s našimi uživateli na takový den čekali. Těšili se,že jim ukážeme obec a místní kapli sv.Zdislavy. Všichni klienti, kteří si na vycházku přáli jít, jsou zde na Charitním domě noví a Slavkov neznají. Nejdříve jsme navštívili zdejší nově zbudované dětské hřiště, které se nachází v blízkosti CHD. Je na něm umístěna orientační tabule i s výskytem a obrázky chráněných rostlin, které tu rostou. U ní všichni zavzpomínali na zážitky z dětství a mládí, kdy se chodívalo často do přírody a na bylinky. Navštívili jsme i zdejší hřbitov s kaplí a prošli pak obcí až k obecnímu úřadu. Uživatelé chtěli pozdravit pana starostu, ale ten měl zrovna nějaké jednání, tak to necháme až na někdy příště. Cestou jsme si pak ještě natrhali do vázy čerstvé luční kytky, kterými jsme si vyzdobili stůl na dvorku, kde jsme společně i poobědvali. Uživatelé byli s procházkou a poznáváním obce velmi spokojeni.