Uživatelé Terapeutické dílny navštívili Domov pro osoby se zdravotním postižením v Uherském Brodě

26.04.2013Zobrazeno: 662xTiskPublikoval: Vít Kadlčík
Minulý týden navštívili uživatelé Terapeutické dílny sv. Justiny Domov pro osoby se zdravotním postižením v Uherském Brodě.
Celé zařízení jsme si prohlédli za doprovodu sociální pracovnice a několika uživatelů domova. Společně jsme navštívili jejich Týdenní stacionář, cvičnou kuchyni, jednotlivé oddělení i pracovní dílny, ve kterých uživatelé vyrábějí svoje výrobky. A že se bylo na co dívat! Krásně zpracované keramické zvonkohry, vyšívané obrázky na stěny a polštáře, tkané koberce a mnoho dalšího. Každý uživatel se velmi rád pochlubil svým konkrétním výrobkem a ukázal nám část jeho výroby. Dostali jsme také příležitost nahlédnout do pokoje dvou uživatelů. Krásně vymalované zdi byly ozdobeny plakáty oblíbených hudebních a filmových hvězd, ale také ručně vyrobenými obrázky. A protože to byl pokoj dvou chlapců, museli jsme vyslovit také velkou pochvalu za naprosto vzorný pořádek, který si udržují samostatně.
Kromě jednotlivých činností, kterým se uživatelé věnují během sociální a pracovní terapie, jsme se také dozvěděli o jejich výborných sportovních aktivitách – plaveckých závodech osob se zdravotním postižením a různých sportovních dnů, které nejen navštěvují, ale příležitostně také pořádají.
Nyní se všichni těší na Koncert s názvem „Chceme žít s Vámi“, který pořádá Nadace Nova a který se uskuteční již 2. 5. 2013 v O2 aréně v Praze. Tohoto koncertu se zúčastní také uživatelé naší sociálně terapeutické dílny, a proto se již těšíme na brzké společné shledání.