Třicet tisíc ve hře

07.11.2013Zobrazeno: 539xTiskPublikoval: Vít Kadlčík
Velmi příjemná zpráva pro Azylový dům pro matky s dětmi v tísni Uherský Brod přišla ze Střední odborné školy Luhačovice. Studentům této školy se podařilo realizovat výborný nápad – zapojit se do projektu „Dětský úsměv“ - Think Big Nadace Telefónica O2. V srpnu přichází konkrétní odpovědˇ . Studenti byli úspěšní a získali pro uživatelky azylového domu a jejich děti celkem 30.000,- Kč. V první fázi si naši mladí přátelé připravili zábavné aktivity. V azylovém domě to pak ve čtvrtek 31.10.2013 vypadalo, že děti mají ještě prázdniny.
Začínalo se odpoledne na hřišti skákáním panáka a míčovými dovednostmi (vše bylo přizpůsobeno věku dětí),aby se děti trochu rozpohybovaly a vydaly přebytečnou energii. Pro zklidnění pak následovala stanoviště jako malování na papír libovolnou technikou, modelování zvířátek, malování na obličej. Uvnitř AD si všichni přítomní mohli vyzkoušet batikování triček.
Hřiště zdobily nafukovací balónky, během programu bylo možné se občerstvit a napít. Na závěr se studenti, matky i děti sešli u připraveného ohniště na dvoře AD a opekli si špekáčky.
Sedělo by se, povídalo, ale i když se počasí docela vydařilo, podzimní podvečer zábavu ukončil. Všichni se mohou těšit na příští setkání – výlet do ZOO Lešná.
Na závěr velké poděkování za zájem, ochotu a skvělou spolupráci studentům, zejména Kateřině Vyoralové a Michaele Ďurďové, zaměstnancům azylového domu a všem, kteří se podíleli na této akci.