Strání: jasný vzkaz potřebným. Posíláme vám 250 kilogramů potravin

16.09.2015Zobrazeno: 409xTiskPublikoval: Vít Kadlčík
Úctyhodných 250 kilogramů potravin přibylo po víkendu 12. – 13. září ve skladu Centra potravinové a materiální pomoci Oblastní charity Uherský Brod. Vítaný „přírůstek“ věnovali na pomoc sociálně slabým spoluobčanům regionu obyvatelé Strání. Právě tam se totiž konala druhá část charitativní sbírky, kterou organizuje v celkem čtyřech obcích Uherskobrodska Oblastní charita Uh. Brod a Spotřební družstvo Jednota. První „etapa“ sbírky s názvem „Ne každý má hody“ se uskutečnila v Nivnici o týden dříve. „Lidé ve Strání byli velmi štědří a projevili pochopení pro situaci, ve které se nachází značné množství lidí. Jedná se především o rodiny s malými dětmi, pro které je Charita tou poslední možností, jak zlepšit svou tíživou sociální situaci,“ podotkl ředitel Oblastní charity Uherský Brod, Petr Houšť.
Funkce dobrovolníků, kteří u vchodu do prodejny rozdávali letáky s podrobným popisem akce a výčtem potravin a dalšího zboží, vhodného pro sbírku, se ujali mladí členové rodin zaměstnanců Oblastní charity Uh. Brod, Matěj a Filip. „Jedna zákaznice, která byla v seniorském věku, nejprve nakoupila pro svoji domácnost a poté se vrátila zpět mezi regály a přinesla půl košíku zboží pro sbírku. Jiná paní zase věnovala zboží v hodnotě zhruba patnácti korun. Ale i takového daru si velmi ceníme. Vážíme si každého projevu pomoci. Není ani tak důležité množství darovaných potravin nebo cena nákupu, nejcennější je projev dobré vůle. A ten mezi nakupujícím rozhodně nechyběl,“ poznamenala paní Veronika, která akci ve Strání pro Charitu zaštiťovala.
Velké gesto učinili v závěru sbírkové akce i pracovníci prodejny Jednota ve Strání, když do sbírky věnovali potřebným plný nákupní koš potravin.
Veškeré darované zboží ze Strání bylo uloženo do skladu Centra potravinové a materiální pomoci. Poslouží lidem, kteří se ocitli akutní tíživé sociální situaci. Ti mohou, často i na základě doporučení a žádosti pracovníků sociálního odboru mohou, požádat pracovníky Charity o příspěvek ve formě potravin. Situaci žadatelů pracovníci Centra potravinové a materiální pomoci důsledně prověřují a v případě oprávněnosti požadavku pak určité množství potravin rodině přidělí.
Další potravinové sbírky se uskuteční v prodejnách Jednota 3. října (Uh. Brod) a 7. listopadu (Bánov).

Oleg Kapinus, PR manažer,