Soutěž Vesnice roku 2015 a čistička odpadních vod v Horním Němčí

27.05.2015Zobrazeno: 393xTiskPublikoval: Vít Kadlčík
20. 5. 2015 zavítala do naší obce hodnotící komise, protože Horní Němčí je jednou z obcí, které se přihlásily do soutěže o titul Vesnice roku. Pro ně, ale i pro veřejnost byla připravena v místním kulturním domě presentace jednotlivých složek obce. Mezi návštěvníky nechyběli ani naši klienti. Byl zde připraven i kulturní program dětí a pro dobrou náladu vyhrávala i místní dechová hudba. Nechyběli ani krojovaní v různých typech krojů. Komise navštívila i školu, školku, multifunkční hřiště, koupaliště, domek  „ U Hurábů“, hasičskou zbrojnici, ČOV ale hlavně a z toho jsme měli největší radost i náš dům s pečovatelskou službou. Přivítali se s klienty, prohlédli dům, atrium, zahradu a moc se jim u nás líbilo, z čehož měl samozřejmě největší radost personál. Ale den neskončil touto návštěvou. Odpoledne pak se v naší obci uváděla do provozu nová čistírna odpadních vod. A na slavnostním otevírání jsme opět nesměli chybět. Protože je to poměrně daleko, naložili jsme klienty do našeho nového auta a zavezli je až na místo samé. Všichni zúčastnění se velice podivovali, jak moc lze vyčistit všechny odpadní vody. Celý den přálo počasí a tak to byl pro naše klienty zase jeden z aktivně prožitých dnů.