Role obcí a krajů při poskytování sociálních služeb

01.06.2011Zobrazeno: 1076xTiskPublikoval: Vít Kadlčík

Oblastní charita Uherský Brod uspořádala v pondělí 30.5.2011 již II. seminář: ROLE OBCÍ A KRAJŮ PŘI POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, který se konal pod záštitou Patrika Kunčara, starosty města Uherského Brodu.
Seminář byl zaměřen pro starosty, místostarosty, další členy obecních zastupitelstev a pracovníky obecních úřadů, kteří se zabývají problematikou sociálních služeb.
Mezi vystupujícími byli např. starosta Města Uherského Brodu Patrik Kunčar, vedoucí Oddělení strategického rozvoje při MÚ Uherský Brod Mgr. Pavel Chramosta, vedoucí Odboru sociálních věcí KÚ ve Zlíně Mgr. Jana Chovanová, starosta obce Dolní Němčí Ing. František Hajdůch, děkan uherskobrodského děkanátu P. Josef Pelc, zástupce ředitele, ekonom a také radní Města Uherského Brodu Ing. Ferdinand Kubáník a vedoucí pracovníci Oblastní charity Uherský Brod. Moderování semináře se ujal ředitel Oblastní charity Uherský Brod Ing. Petr Houšť. Cílem semináře bylo zejména představit některé naše služby a nabídnout obcím praktickou pomoc při řešení sociální problematiky v obcích. Zástupci obcí se v diskusích  věcně zajímali o projednávanou problematiku, měli na přednášející spoustu dotazů a velmi pozitivně hodnotili samotný průběh semináře vč. kvalitních a přínosných příspěvků.