Ředitelé brodské a trnavské Charity: spolupráce má být prospěšná pro obě strany

17.08.2015Zobrazeno: 440xTiskPublikoval: Vít Kadlčík
Úzká budoucí spolupráce a společné projekty. To byl témata a důvody setkání ředitele Oblastní charity Uherský Brod Ing. Petra Houště a ředitele arcidiecézní charity ze Slovenské Trnavy Ing. Miroslava Dzurecha. K setkání došlo ve čtvrtek 13. srpna v prostorách Domu s pečovatelskou službou ve Strání. „Projednávali jsme společné zapojení obou charit do projektů takzvaného Vyšegrádského fondu. Jeden projekt se bude týkat společného vzdělávání, výměny zkušeností a stáží mezi oběma charitami. Druhý bude zaměřený na spolupráci v humanitární pomoci sociálně slabým obou charit, které spolu v rámci působnosti svých diecézí bezprostředně sousedí,“ vysvětlil ředitel uherskobrodské Charity Petr Houšť. V praxi to bude kromě jiného znamenat, že brodská Charita může v případě potřeby pomoci trnavským kolegům se zajištěním pomoci potřebným lidem bydlícím v blízkých obcích za moravsko-slovenskou hranicí.
Na schůzce obou ředitelů došlo také na navržení budoucích témat pro vzájemné vzdělávání a výměnu zkušeností na téma činnost dobrovolníků, spolupráce se sponzory, státní správou, farnostmi a některé další.