Radní Taťána Nersesjan navštívila naši charitu

29.01.2009Zobrazeno: 2706xTiskPublikoval: Ing. Ferdinand Kubáník
Ve čtvrtek 29. ledna přivítali v Oblastní charitě Uherský Brod /OCH UB/ vzácnou návštěvu a to radní Zlínského kraje pro sociální věci, národnostní otázky a menšiny Mgr. Taťánu Nersesjan.

Spolu s ní navštívili OCH UB starosta města Uherský Brod Ing. Ladislav Kryštof, vedoucí odboru sociálních věcí Hana Dolinová, ředitelka Sociálních služeb Uherský Brod Ing. Marie Vaškovicová, předseda Krajské rady osob se zdravotním postižením Mgr. Jan Uherka a koordinátorka komunitního plánování Tamara Hýblová

Jednání za OCH UB se zúčastnili ředitel Bc. Petr Houšť a zástupce ředitele Ing. Ferdinand Kubáník.

Při pracovním obědě v jídelně Oblastní charity se radní Taťána Nersesjan zajímala o rozsah služeb a financování OCH UB.

Ředitel Houšť informoval hosty mj. o současné situaci v OCH UB. Představil paní radní Oblastní charitu jako profesionálního a seriózního poskytovatele sociálních služeb v celé své šíři. Požádal radní Nersesjan o pomoc při dofinancování služeb a vyzdvihl velmi dobrou spolupráci s představiteli města Uherského Brodu, kteří vnímají OCH UB ne jako konkurenci svým Sociálním službám, ale jako důvěryhodného partnera s nezastupitelnou rolí při poskytování sociálních služeb v regionu Uherskobrodska.

V bohaté diskusi se hovořilo mj. o využívání příspěvků na péči, o nesystémovém způsobu financování sociálních služeb, o připravované novelizaci Zákona o sociálních službách, apod.

Radní Nersesjan pak zavítala i do Azylového domu pro matky s dětmi v tísni. Zajímala se o využití tohoto zařízení a rovněž navštívila uživatelky na jejich pokojích. Pak se přesunula do sousedního Denního stacionáře Domovinka, kde se v živé debatě s pracovnicemi stacionáře zajímala o poskytování služeb pro uživatele s Alzheimerovou chorobou a stařeckou demencí.