Pomoc Oblastní charity Uherský Brod při povodních

12.07.2013Zobrazeno: 594xTiskPublikoval: Vít Kadlčík
V měsíci červnu zasáhly Českou republiku ničivé povodně. Charita ČR proto vyhlásila finanční a materiální sbírku, do které se zapojila i Oblastní charita Uherský Brod.
Veřejná sbírka na pomoc oblastem zasaženým povodněmi, která se uskutečnila v Uherském Brodě, vynesla celkem 36 845 Kč.
Na finanční pomoc obětem uspořádalo Město Uherský Brod ve spolupráci s Oblastní charitou Uherský Brod benefiční koncert, na kterém vystoupil Orchestr Stanislava Sládka působící při Základní umělecké škole Uherský Brod. Celkový výtěžek koncertu se vyšplhal až na 22 050 Kč.
V rámci materiální sbírky byl z Uherského Brodu vypraven menší nákladní automobil, který přivezl do potřebných míst základní desinfekční prostředky, hygienické pomůcky a oblečení.
Z Oblastní charity Uherský brod byly vyslány dva týmy pracovníků vyškolených na terénní sociální práci při mimořádných událostech a první psychologickou pomoc, které pomáhaly jednak se zajišťováním a koordinací pomoci Charity ČR na celostátní úrovni, jednak se zjišťováním akutních potřeb obyvatel v oblastech zasažených povodněmi.
Koordinátor pro dobrovolnictví zorganizoval, po domluvě s místními starosty, pomoc dobrovolníků v obcích Bystřice pod Lopeníkem a Komňi.
Děkujeme všem lidem za jejich solidaritu a ochotu pomoci lidem v těžké situaci.