Pečovatelskou službu podpořila obec Bánov významnou dotací

29.05.2015Zobrazeno: 328xTiskPublikoval: Vít Kadlčík
Obec Bánov poskytla Oblastní charitě Uherský Brod v roce 2015 dotaci 50 tisíc korun, které podpoří poskytování sociálních služeb (pečovatelské služby) v obci Bánov.
Pečovatelská služba Bánov je terénní služba, jejímž zřizovatelem je Oblastní charita Uherský Brod.
Posláním služby je individuálně zajistit pomoc a podporu osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, tělesného, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení a rodinám, ve kterých se současně narodilo 3 a více dětí.
Služba podporuje uživatele, aby mohli i v nepříznivých životních situacích spojených se stářím, nemocí nebo zdravotním postižením zůstat ve svém přirozeném domácím prostředí, žít důstojně a zapojovat se do běžného života společnosti. Cílem naší služby je zajištění podpory a pomoci lidem, kteří potřebují pomoc druhé osoby v oblasti osobní péče a péče o domácnost v jejich domácím prostředí a nemohou si péči zajistit jinak. Cílem naší služby je i případná podpora pečujících osob převzetím části péče o jejich blízké s pozitivním dopadem na uživatele.
Cílovou skupinou jsou senioři, osoby s chronickým onemocněním, osoby s tělesným a zdravotním postižením a rodiny, ve kterých se současně narodily tři a více dětí, žijící v obci Bánov a Bystřici pod Lopeníkem.
Službu poskytujeme osobám od 19 let bez horní hranice věku, rodinám (rodičům) s vícerčaty do 4 let věku dětí.
Tímto bychom chtěli zástupcům obce srdečně poděkovat za jejich vstřícnost a pochopení. Velmi si vážíme toho, jakým způsobem vnímají často nelehkou práci zaměstnanců Oblastní charity. Přidělená dotace nám významným způsobem pomůže při plnění služeb potřebným.