Nejen po stopách Emila Holuba …

27.08.2015Zobrazeno: 633xTiskPublikoval: Vít Kadlčík
V minulých dnech vyrazila Terapeutická dílna sv. Justiny Uherský Brod do zlínské Zoo Lešné. Před putováním po stopách Emila Holuba, předního českého lékaře, cestovatele, kartografa a etnografa si uživatelé samostatně naplánovali celou cestu do zoo a zpět. V den odjezdu jsme se sešli v terapeutické dílně a společně vyrazili na nové vlakové nádraží, odkud nám jel autobus směr Zlín. Tam jsme již přesedli do linkového autobusu směr zoo. Po příjezdu nás překvapila dlouhá řada u vstupu. Po půlhodinovém čekání a úspěšném zaplacení vstupného, kdy jsme využili možnosti získat slevu pro držitele průkazu ZTP/P a ZTP a jejich doprovod, jsme se konečně vydali prohlédnout si všechna zákoutí zoo. Nejvíce se nám líbilo putování po stopách Emila Holuba, předního českého lékaře, cestovatele, kartografa a etnografa v Africe, ale také v Austrálii, v Asii a v Americe. Po krátké svačině jsme se vydali pohladit si rejnoky. Bohužel velká řada u vstupu nám nedovolila navštívit Zátoku rejnoků a raději, i když někteří trochu zklamaní, jsme vyrazili do tropické haly v Americe. Po téměř dvouhodinové cestě jsme unavení ale nabití zážitky z celého dne spokojeně dorazili domů.