Na „Čaj o páté“ si našlo cestu bezmála 150 seniorů

29.05.2015Zobrazeno: 672xTiskPublikoval: Vít Kadlčík
„Čaj o páté“ – to byl název akce, která se uskutečnila v prostorách Domu kultury Uherský Brod v pondělí 25. května odpoledne.
„Zůstala jsem před čtyřmi lety sama, manžel byl delší dobu nemocný a nakonec zemřel. V posledních letech chodím s kamarádkou, které zemřel manžel před deseti roky, na dlouhé vycházky. Denně ujdeme čtyři až pět kilometrů. Tady, na Čaj o páté, jsme vyrazily poprvé. Chceme zkusit něco nového, sedět doma nás nebaví. Myslím, že je velice dobře, že Charita a brodská radnice tyto akce pořádají, protože tak nabízí další důležité možnosti seniorům. Samota není příjemná. Člověk jí ale nesmí podléhat, je nutné vyrazit mezi lidi. A proto jsme tady,“ řekla jedna z návštěvnic odpoledního „čaje“, Marie Kolajová.
O akci, kterou střídavě pořádá Město Uherský Brod a Oblastní charita Uherský Brod (ta byla také pořadatelem pondělního programu) byl velký zájem. Přestože „Čaj o páté“ začínal v 15. hodin, první návštěvníci přicházeli do prostorů brodského Domu kultury už ve 13. hodin a o půl hodiny později už v sále sedělo několik desítek návštěvníků. Nakonec si program vychutnalo bezmála 150 seniorů. „Jedná se většinou o seniory z Uherského Brodu a blízkého okolí, uživatele pečovatelských služeb a klienty charitních domů a také naši senioři z Centra seniorů,“ upřesnil jeden z hlavních pořadatelů „čaje“, koordinátor Přímé pomoci a vedoucí Centra seniorů při Oblastní charitě Uherský Brod, František Bílek.
Mezi hosty byl i starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar a místostarosta Petr Vrána.
V programu vystoupili žáci uherskobrodské Základní umělecké školy, kteří za klavírního doprovodu paní učitelky Lucie Ševčíkové zahráli na flétnu, trubky a lesní roh. Přítomné také potěšilo vystoupení taneční skupiny Janah z Domu dětí a mládeže Uherský Brod pod vedením Jany Hefkové. Děti předvedly jamajské tance, a tance s křídly.
Pořadatelé účastníkům nabídli část občerstvení zdarma a zajistili hudebníka Vlastimila Nováka z Bánova, který svým zpěvem a hrou na klávesové nástroje bavil návštěvníky až do podvečerních hodin. Další „Čaj o páté“ se uskuteční na podzim letošního roku.
Sponzorsky „čaj“ podpořily společnosti Tekoo, Delta pekárny a.s., Šestákova pekárna, pivovar Uherský Brod, Rojal, Jamai Café a Ditipo.

Oleg Kapinus, PR manažer