NDC: Setkání s lidmi bez přístřeší

29.12.2014Zobrazeno: 526xTiskPublikoval: František Bílek
Ve čtvrtek 17. 12. byla ve farní kostele sloužena mše svatá za živé i zemřelé lidi, které různé životní okolnosti přivedly až k životu na ulici. Mši svatou sloužil otec Josef Pelc, průběh liturgie doprovázela schola Oblastní charity Uherský Brod. Mše se účastnili i někteří klienti NDC sv. Vincence.  Nejen pro ně pak bylo venku přichystáno drobné pohoštění a příležitost k setkání. Věříme, že je to začátek cesty k tomu jak překonávat vzájemné předsudky a společně kráčet k Bohu, který sám neměl kam by hlavu složil (srov. Mt 8, 20)
Také dne 23. 12. 2014 se uskutečnil již tradiční předvánoční oběd s uživateli Nízkoprahového denní ho centra sv. Vincence (NDC) v Uherském Brodě. K obědu se podával řízek s bramborovým salátem, ke kávě bylo připraveno vánoční cukroví a pro každého klienta byl přichystán malý dárek. Všichni jsme byli rádi, že se podařilo navodit atmosféru Vánoc a alespoň takto zpříjemnit vánoční čas lidem bez domova.