Lidé v Bánově se ochotně zapojili do sbírky potravin

09.11.2015Zobrazeno: 372xTiskPublikoval: Vít Kadlčík
Další potravinová sbírka, organizovaná pracovníky Oblastní charity Uherský Brod, se uskutečnila v Bánově. V tamní prodejně Jednota mohli lidé darovat potraviny, ale i „nepotravinové“ zboží, jako například hygienické potřeby, v sobotu 7. listopadu. V předchozím období se podobná sbírka s názvem „NE KAŽDÝ MÁ HODY“ uskutečnila v Nivnici, ve Strání a Uherském Brodě. Bánovská akce tuto sérii sbírek, které jsou určeny na pomoc především sociálně slabým rodinám s dětmi, pro letošek ukončila. „Zákazníci prodejny nakonec darovali celkem osmdesát kilogramů zboží. Vzhledem k tomu, že se akce konala v poměrně malé prodejně, je tento výsledek velmi dobrý. Jedna paní nám dokonce věnovala plnou bednu zboží. Všem dárcům bych chtěl za jejich vstřícnost co nejsrdečněji poděkovat,“ poznameal hlavní organizátor sbírky František Bílek z brodské Charity, který ocenil i práci dvou obětavých dobrovolnic v prodejně. „Přišly pomoci i přesto, že se v obci konaly hody a měly tím pádem také práci doma. Přesto si našly čas, aby lidem vysvětlily podrobnosti ke sbírce a pomohly s její organizací. Patří jim za to velké poděkování,“ dodal František Bílek.
Série sbírek s názvem „NE KAŽDÝ MÁ HODY“ organizovala Oblastní charita Uherský Brod společně s Jednotou Uherský Ostroh. „Vedení Jednoty Uherský Ostroh nám umožnilo konání sbírek v jejich prodejnách a předseda představenstva pan František Polák dokonce pomohl s návrhem koncepce. Tato spolupráce se ve finále ukázala jako velmi efektivní a jsme za ni velmi vděční. Poděkování patří také všem kolegům a dobrovolníkům, kteří se na konání sbírek podíleli. Samozřejmě děkujeme veřejnosti za štědrost a tolik důležitou pomoc potřebným,“ připomenul ředitel Oblastní charity Uherský Brod Petr Houšť.

VÝSLEDEK SBÍRKY „NE KAŽDÝ MÁ HODY“:

Nivnice (5. 9.) – 120 kg zboží
Strání (12.-13. září) - 250 kg