Jablka a růže ve Slavkově

14.10.2015Zobrazeno: 494xTiskPublikoval: Vít Kadlčík
Ptáte se, jak to jde dohromady, královna květin se zralým plodem jabloně? S trochou fantazie, pekařského umu a listovým těstem to spojit jde.
My jsme si to vyzkoušeli jednou odpoledne. Z plátků jablka jsme si připravili okvětní lístky, které jsme v pruhu listového těsta pěkně sbalili do květu, spolu se skořicí a trochou marmelády. Po malé námaze a velké snaze byly naše růže na světě, a když jsme je po upečení vytáhli z trouby, navíc krásně voněly. Ještě teplé jsme je posypali moučkovým cukrem a hned ochutnali. Ty vám byly dobré! Dostalo se na každého v domě, tedy i těm, kteří pro nemoc museli zůstat v lůžku. Věříme, že i tato drobná pozornost jim přinesla trochu radosti od každého z nás.
A protože je růžencový měsíc říjen, uvili jsme k tomu i malý věneček duchovních růží ze Zdrávasů Matce Boží, Panně Marii. Ona je vzorem každého křesťana pro svou připravenost a ochotu přijmout Boha do svého života, darovat se mu ve službě lásky… a to se konečně učíme i my – občas společně.
Přestože nám nakonec nezbyl ani drobeček, tímto vás všechny zdraví náš charitní domeček.

s.Markéta Luxová