Informace z Krizového centra Uherský Brod

16.05.2011Zobrazeno: 797xTiskPublikoval: Vít Kadlčík
Začátkem dubna navštívili Krizové centrum zástupci Městské policie. Seznámili jsme členy hlídky s prostory, ukázali přístupové cesty v případě ohrožení personálu. S ohledem na to, že Krizové centrum je napojeno na pult centrální ochrany města Uherský Brod byla provedena zkouška funkčnosti systému. Jsme rádi, že doposud jsme tuto službu nepotřebovali.

V prostorách Krizového centra se konala jedna ze schůzek komunitního plánování města pro osoby ohrožené sociálním vyloučením. Na programu bylo téma „ noclehárny“. Snahou je rozšířit dosavadní činnost denního centra právě o návaznou službu noclehárny. Účastníci schůzky byli seznámeni s možnostmi umístění noclehárny včetně předběžných finančních dopadů na rekonstrukci prostor a následnou činnost noclehárny. Tohoto setkání se zúčastnil též starosta města Uherský Brod Patrik Kunčar. Téma zůstává otevřené a bude se o něm jednat na dalších setkáních členů komunitního plánování.

Krizové centrum se společně s terapeutickou dílnou a azylovým domem pro matky s dětmi účastní „výstavy služeb sociální prevence v kraji“ ve vstupních prostorách budovy Zlínského kraje. Slavnostní vernisáž proběhla 3. května 2011 ve 14 hodin, kdy výstavu slavnostně otevřel hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák. Za OCH Uherský Brod se zahájení mimo vedoucích uvedených služeb zúčastnil také ředitel Ing. Petr Houšť. Každá z vystavovaných služeb má vyčleněný prostor na panelech, kde prezentuje svou službu popisem, příběhy a samozřejmě doplněné fotografiemi. Výstava potrvá do 31. května 2011.

Ing. Jiří Gavenda
Vedoucí Krizového centra

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM PROTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.