Emma Koptáková

19.12.2012Zobrazeno: 1124xTiskPublikoval: Vít Kadlčík

Emma Koptáková je krásná čtyřletá holčička, která se narodila s nemocí zvanou autismus a psychomotorická retardace. Autismus je duševní postižení projevující se abnormální sociální interakcí, stálými opakujícími se vzorci chování a narušenými komunikačními schopnostmi objevujícími se před třetím rokem věku. Psychomotorická retardace je mentálním a tělesným postižením, se kterým se narodí některé děti vlivem infekčního onemocnění matky během těhotenství.
Emma potřebuje imunilogickobiomodulační léčbu, kterou ale pojišťovny nehradí, a pohybuje se cca168 000 Kč za rok.
Vlastní léčba spočívá v aplikaci speciálně připravených látek - biomodulátorů, jejichž aktivní složkou jsou tzv. specifické neurotransmitery. Ty přinášejí buňkám lidského těla správnou informaci a zvyšují tak součinnost mezi mozkem a periferním systémem organismu.
Podávání biomodulátorů se provádí injekčně. Složení vakcín je pro každého pacienta jedinečné a je připravováno podle předběžných testů.
Dle informací rodičů dětí, které léčbu podstoupily, dochází k výrazné změně stavu dítěte. První pacient, který léčbu ukončil, začínal s diagnózou střední autismus se středně těžkou mentální retardací a dnes je po ukončení léčby diagnostikován jako lehký autista bez mentální retardace.

Emmička se narodila 6.7. 2008 jako zdravé a krásné miminko. Všechno bylo v pořádku. Ale když ještě ve svých čtyřech měsících nedržela hlavičku a vůbec nejevila zájem o své okolí, začala dlouhá série vyšetření. Rok a půl trvalo, strávených po nemocnicích, než jí byla diagnostikována tetrazomie 15 chromozomu, což je onemocnění genetického původu. S touto diagnózou jsou spojeny i další vážné zdravotní problémy. Emmička má těžkou mentální retardaci, ve svých čtyřech letech odpovídá 6 měsícům věku. Má odumírání očních nervů (atrofie) na obou očičkách. Tato diagnóza končí většinou slepotou a nedá se zastavit ani léčit. Trpí autismem s těžkými symptomy, takže svět nevnímá a žije jen v tom svém. Dále má defekt síňového septa, asfyxii kloubů, trupovou hypotonii. Má problémy s polykáním jídla, jí jen tekutou stravu, takže neprospívá a váží ve svém věku jen 9 kg. Vůbec nemluví, neměla ani chodit, ale po tříletém cvičení se postavila na nožičky. Minulý rok jsem se dozvěděla od maminek, které mají stejně postižené děti o biomodulační léčbě a navštívila jsem lékaře, kteří jsou zastánci této léčby. Jsem v kontaktu i s maminkami, jejichž děti už léčbu podstoupily a výsledek je až neuvěřitelný.
Principem léčby je ovlivnění nervových buněk a především jejich obnovení. Léčba umožňuje velké a hlavně trvalé zlepšení zdravotního stavu. Léčba je započata krevními testy a poté detoxikací organismu. Současně s tím se začínají aplikovat vakcíny, které jsou připravovány v zahraničí a přesně na míru každého dítěte, dle analýz krve. Tato léčba je jedinou cestou k uzdravení nebo zlepšení Emmičky.
Důvodem proč žádám o finanční pomoc je, že tato léčba není hrazena zdravotní pojišťovnou, protože léčba probíhá v zahraničí a pro mě je hodně nákladná. Cílová částka na léčbu je 380 000 Kč.
Ze srdce děkuji všem, kteří by chtěli Emmičce pomoct a dát jí šanci na její uzdravení.
                                                                              Maminka Emmičky, Michaela Koptáková

Naše Oblastní charita se rozhodla této holčičce také pomoci a to připojením se ke sbírce plastů, kterou pořádá NZDM Větrník a také vlastní veřejnou sbírkou. Na tuto sbírku můžete přispět do kasičky, která je umístěna v budově OCH na Mariánském náměstí (v 1.patře u schodů) nebo převodem na účet: 20036-1540093329/0800. Sbírka je povolena dle zákona Zlínským krajem.