Desáté výročí Charitního domu ve Vlčnově

25.08.2014Zobrazeno: 835xTiskPublikoval: Vít Kadlčík
Na 21. srpen 2014 připadla v Charitním domě ve Vlčnově oslava velké události. Připomínali jsme se desáté výročí od otevření tohoto domu.
Slavností den začal mší svatou, kterou v kapli Ducha Svatého v prvním patře domu sloužil P. Bohumír Vitásek, prezident Arcidiecézní charity Olomouc, spolu s děkanem P. Josefem Pelcem a místním farářem P. Ladislavem Kuncem.
Pozvání dále přijal pan starosta Jan Pijáček, paní místostarostka Marta Mošťková, paní Jarmila Tomancová, bývalá ředitelka Oblastní charity Uherský Brod, pan Petr Houšť, ředitel současný a paní Ludmila Vozárová, první vedoucí Charitního domu.
Při mši svaté jsme děkovali za 10 let úspěšného provozu charitního domu, vzpomínali na uživatele, kteří nás předešli na věčnost a prosili o Boží posilu a pomoc do dalších let.
Po mši svaté se P. Bohumír Vitásek setkal v jídelně s uživateli, poté následoval slavnostní oběd.

V prostorách charitního domu si mohli uživatelé i návštěvníci prohlédnout panely s fotografiemi, které zobrazovali výstavbu charitního domu, jeho slavnostní otevření před deseti lety a aktivity našich uživatelů
Odpolední část oslav se odehrávala pod pergolou na dvorku charitního domu.
K poslechu přišel zazpívat Mužský sbor Vlčnov, o dobré jídlo bylo postaráno.
Bylo velmi krásné se podívat do minulosti a uvědomit si, jak velké a krásné dílo se nám daří realizovat. Dnešní den byl povzbuzením do budoucnosti, že to, co děláme, děláme dobře a má smysl.

Nebylo by možné vybudovat takové dílo, kdyby nevznikla prvotní myšlenka o vybudování domova pro seniory v naší obci. Velké poděkování proto patří představitelům obce Vlčnov, obecnímu zastupitelstvu nejen za rozvoj myšlenky a proměnění snu ve skutečnost, ale též za stálou pomoc a velmi dobrou spolupráci. Děkujeme sponzorům a dárcům za finanční i materiální podporu. V neposlední řadě děkujeme otci Ladislavovi Kuncovi za duchovní péči a podporu, dobrovolníkům, kteří docházejí na zařízení ve svém volném čase a všem příznivcům Charitního domu Vlčnov.

Tereza Holečková
vedoucí CHD Vlčnov