Den otevřených dveří v Horním Němčí

05.10.2011Zobrazeno: 850xTiskPublikoval: Vít Kadlčík
29. září 2011 jsme již tradičně oslavili (tentokrát už 14. výročí) vysvěcení Charitního domu sv. Václava v Horním Němčí. I přes to, že už nejsme Domov pro seniory, ale Pečovatelská služba, svou činnost prezentujeme právě v období kolem svátku sv. Václava a zveme na návštěvu našeho malého domečku spoluobčany jak z Horního Němčí, tak sousedního Slavkova.
V tento Den otevřených dveří rádi si lidé mohou prohlédnout naše kroniky, shlédnout DVD, nebo videa z našich společných aktivit, využít poradenských služeb naší sociální pracovnice. Letos jsme v Den otevřených dveří dokonce přijali i dvě nové žádosti o poskytování pečovatelské služby. Kromě toho máme v obci mnoho velmi šikovných dětí, které nás pravidelně navštěvují a předvedou něco z toho, co se naučily ve škole, školní družině, místním folklórním kroužku Hopsáček. Letos tu byly poprvé i děti ze sousedního Slavkova s tanečním vystoupením Pirátů. Tu zazněla hra na klávesy, na flétny, na harmoniku, slyšeli jsme mnoho pěkných písniček jak od jednotlivců, tak od kroužku. Přišlo za námi 35 dětí, které jak našim uživatelům, tak seniorům a občanům z obce dodaly zase radost a potěšení.
Den jsme slavnostně ukončili mší svatou v místním kostele sv. Petra a Pavla, slouženou za Charitní dílo, uživatele a zaměstnance charity. Když jsme se pak rozcházeli, všichni konstatovali, že už se těší na příští rok, kdy to bude ještě slavnostnější, protože nás čeká již patnácté, tzn. půlkulaté výročí.

Slabá Zdeňka