Dar od Jiřího Kadlčka pomůže například samoživitelkám s malými dětmi

21.09.2015Zobrazeno: 458xTiskPublikoval: Vít Kadlčík
Lidem na Uherskobrodsku, kteří se ocitli v akutní tíživé sociální situaci, může dílem pomoci i dar od podnikatele od Jiřího Kadlčka z Dolního Němčí. Díky jeho vstřícnosti a pochopení obdržela Oblastní charita Uherský Brod do Centra potravinové a materiální pomoci 200 kilogramů těstovin. Svým činem reagoval na výzvu Oblastní charity Uherský Brod, která vyzvala výrobce potravin ze Slovácka, zda by pro potřeby sociálně slabých rodin neposkytli libovolné množství svých výrobků. Jiří Kadlček se tak připojil k výrobcům, kteří během posledních týdnů přišli se svou nabídkou. „Nejčastěji se na nás, se žádostí o pomoc, obracejí matky samoživitelky s malými dětmi. Jedná se zpravidla o případy, u kterých už sociální odbor vyčerpal všechny svoje možnosti a požádal nás o spolupráci,“ vysvětlil vedoucí Centra potravinové a materiální pomoci při Oblastní charitě Uh. Brod, František Bílek.
Výrobce těstovin, pan Jiří Kadlček spolupracuje už řadu let. „Pokud můj dar někomu pomůže, budu jen rád,“ podotkl při předávání balíků s těstovinami skromně.
Těstoviny jsou pro rodiny v nouzi vítaným zpestřením jídelníčku. „Dají se využít na několik způsobů. Moje děti mají těstoviny se smetanovou či rajskou omáčkou nesmírně rády. Jsme za takový příspěvek pro naši rodinu velmi vděční,“ podotkla jedna z klientek charitního Centra potravinové a materiální pomoci.
Případní dárci potravin, ale i „nepotravinového“ zboží, jak jsou například dětské pleny, prací a hygienické potřeby, se mohou se svými nabídkami obracet na vedoucího Centra potravinové pomoci, pana Františka Bílka, a to buď prostřednictvím elektronické pošty (frantisek.bilek@uhbrod.charita.cz) nebo na mobilním telefonu 724 651 321.

Oleg Kapinus, PR manažer,
Oblastní charita Uh. Brod