ChaTá no.2 – Charitní tábor 13.-17.8. 2014

22.08.2014Zobrazeno: 650xTiskPublikoval: František Bílek
Po loňské úspěšné premiéře jsme se také letos ve středu ráno vypravili autobusem na tábor, tentokrát na Žítkovou, kde nám v CBA Lokov poskytli na 5 dnů kasárenské útočiště.

Jako na každém správném táboře jsme i my zvolili příběh, který nás bude po celou dobu provázet – Cesta Olivera Queena za těžbou na Ostrově. Po vystoupení z autobusu jsme se v mžiku octli na lodi plující k Ostrovu s hlavním cílem prozkoumat jeho nerostná bohatství a ověřit, zda se zde nedá vytěžit něco hodně cenného, a pak zase rychle šupky domů… Firma Olivera Queena zaplatila vše potřebné a tak jsme si celý první den užívali plavby na lodi a obchodovali s vybavením pro těžbu. Kormidelník však asi vypil přespříliš rumu a tak jsme v noci na Ostrově nepřistáli tak úplně hladce a museli jsme se ze ztroskotaného vraku lodi dostat na břeh… V dalších dnech jsme zachránili z lodi, co se dalo, a pustili se do průzkumu Ostrova a našli to, co asi pan Queen hledal – modroky. Jenže! Na Ostrově žijí domorodci… A ti nás nejdříve zajali, chtěli si nás uvařit… A hlavně nám vysvětlili, že bez modroků nepřežijí. Postupně jsme pochopili, že asi nebylo správné jen tak přijet do něčí země a chtít ji zničit, bez ohledu na ostatní. Pokusili jsme se tedy jít na to „po dobrém“. Z Ostrova jsme nakonec nic nevytěžili, naopak jsme ho ochránili i před budoucími těžaři a stala se jiná důležitá věc – Oliver Queen se zamiloval do domorodé princezny Jableny a tak jsme vystrojili krásnou svatbu i s oslavou… Poslední den tábora jsme unavení, ale spokojení s dílem, odplouvali autobusem domů do náručí rodičů…null

Tímto bych chtěla poděkovat všem, kteří se tábora zúčastnili – dětem, vedoucím, dobrovolníkům a také těm, kteří nás podpořili – Linea Nivnice a.s., ASTRA, spol. s.r.o., Zdravá výživa Kopretina, Včelařství Sedlák, Farnost Uherský Brod a všem těm, kteří nás podporovali v přípravách i samotném průběhu – našim kolegům, kolegyním a panu řediteli. Děkujeme! null

Zapsala Jana Forrová