Centrum seniorů: Pouť ke všem svatým do Hradčovic

24.06.2015Zobrazeno: 442xTiskPublikoval: František Bílek
V pátek 19. 6. 2015 jsme přijali pozvání otce Zdeňka Klimeše a sešli jsme se před farou v Hradčovicích. Otec nám představil tamní kostel Všech svatých, kde jak říkal, můžou slavit pouť v podstatě každý den. Denně si totiž připomínáme nějakého světce. Slavili jsme společně mši svatou a přinášeli Bohu všechny farníky z Uherského Brodu i Hradčovic.

Po mši nám byly představeny ostatky různých světců, například Marie Goretti, Františka a Kláry z Asiisi, Dominika, Jana Pavla II, a jiných. Věříme, že skrze modlitbu můžeme s těmito zesnulými osobnostmi mít vzájemný vztah. Jejich modlitba nám může být významnou pomocí na naší životní cestě… On přece není Bohem mrtvých, ale živých (Lk 20,38)

Na závěr jsme ještě zběžně navštívili hradčovickou restauraci vymalovanou ve slováckém stylu, kde se před 40 lety natáčel známý seriál Slovácko sa súdí. Jelikož nám nevystačil čas na všechny zajímavosti obce, byli jsme pozváni na další návštěvu.
Děkujeme otci Zdeňkovi za velmi příjemnou akci a zajímavé setkání.

Zapsal: František Bílek