Brodská Charita se postarala o uprchlíky

21.09.2015Zobrazeno: 348xTiskPublikoval: Vít Kadlčík
Snídaně, obědy, večeře ale také minerální vody, mýdla a další hygienické potřeby poskytli uprchlíkům v Uherském Hradišti pracovníci Oblastní charity Uherský Brod. „V případě, že jsme o naše služby požádáni, pak potřebnou pomoc, po předchozích zkušenostech při jiných mimořádných událostech, poskytujeme. Podobným způsobem jsme pomáhali například také členům záchranného systému při výbuších muničních skladů ve Vrběticích nebo při povodních v jižních Čechách,“ vysvětlila Jitka Chvílová z Oblastní charity Uherský Brod, která je koordinátorkou pomoci při mimořádných událostech.
V Uherském Hradišti se ve dnech 15. a 16. září objevilo 12 uprchlíků. Po vyřízení všech úředních náležitostí byli přemístěni do zařízení pro uprchlíky. O azyl v České republice požádal jeden z členů této skupiny.
„V těchto dnech nás Policie ČR opět kontaktovala se žádostí o spolupráci, je tedy pravděpodobné, že v dohledné době budeme požádáni o pomoc pro další uprchlíky,“ podotkl ředitel uherskobrodské Charity Ing. Petr Houšť.

Oleg Kapinus, PR manažer,
Oblastní charita, Uh. Brod