AD: Dětský den 30.5. 2014

13.06.2014Zobrazeno: 725xTiskPublikoval: František Bílek
Největší stálicí v akcích pořádaných azylovým domem je oslava Dne dětí. I když se to nezdá, za tímto odpolednem pro děti se line dlouhá cesta příprav. Velkým oříškem a námětem horlivých diskuzí pracovníků je výběr kulturního zpestření  převážně sportovního odpoledne. Letos tuto pozici zaujalo seskupení „Klondajk“ - banda pod vedením Josefa Veleckého, který shodou okolností pracuje v naší charitě v Nivnici.  Jejich program byl až neskutečný a o adrenalin nebylo nouze. Rázem jsme se přesunuli do prérie za indiány a kovboji.  Ti nám předvedli vrhání noži, sekyrkami a hřebíky. Se zatajeným dechem jsme také pozorovali práskání bičem. S poděkováním za krásný program se děti vrhly na plnění soutěžních úkolů a ti odvážnější si mohli vrhání nožem vyzkoušet. Stanovišť bylo celkem deset a kdo je splnil, zasloužil si baliček sladkostí a zlatou medaili. I přes mírné zaváhání se umoudřilo i počasí a závěr sportovního odpoledne patřil opékání špekáčků. Děti byly nadšené a už se těší na další rok. Dík patří také našim dobrovolníkům.

Jsme velmi rádi, že můžeme stále počítat s podporou firem Potraviny Jirda, Voma s.r.o,  Ing. Vladimír Říhák, Tesco Stores Čr, a.s., Šestákova pekárna, Realitní kancelář APOLLO a Linea Nivnice, a.s.