15.výročí Charitního domu svatého Václava v Horním Němčí a Den otevřených dveří

05.10.2012Zobrazeno: 923xTiskPublikoval: Vít Kadlčík
Dne 27.9.2012 proběhla u příležitosti svátku svatého Vincence z Paula v Charitním Domě svatého Václava v Horním Němčí oslava „Dne Charity“. Její součástí byl „Den otevřených dveří“, který již tradičně pořádáme přede dnem našeho patrona svatého Václava. Byly zde otevřeny tři nové pokoje pro uživatele, kterým stejně jako stávajícím uživatelům, budeme poskytovat pečovatelskou službu.
Den to byl opravdu slavnostní. Novou část domu si přišlo prohlédnout na šedesát hostů. Přivítali jsme mezi námi občany z obce, duchovního otce Petra Hofírka, starosty z obce Horní Němčí a sousedního Slavkova, zástupce z Charity Uherské Hradiště a vedení Oblastní charity Uherský Brod s ředitelem Ing. Petrem Houštěm.
V jednom z nových pokojíků byla připravena ke zhlédnutí audio presentace, která názorně ukazovala, jak poskytujeme péči svým uživatelů služby, jak se k nám dostanou a průřez patnáctiletou historií našeho domu. O tuto presentaci, která se promítala opakovaně v průběhu celého odpoledne, byl velký zájem a vidělo ji mnoho lidí.
V atriu domu byly připraveny k nahlédnutí kroniky a panely s fotodokumentací. Odpolední program přišly obohatit děti z místní základní školy se svými písničkami a hrou na flétny a klávesy. Celým odpolednem nám průběžně hrál na kytaru a svými písničkami potěšil jeden ze zastupitelů obce - pan Pavel Bodiš.
Součástí oslav bylo i předvedení auta pro převoz vozíčkářů, které Oblastní charita Uherský Brod dostala od Clubu ROTARY a které jsme poprvé po nových úpravách i prakticky vyzkoušeli a odvezli s ním domů naši uživatelku v domácí péči paní Milošovou.
Den jsme společně zakončili společně s otcem Petrem Hofírkem slavnostním žehnáním nových prostor domu a mší svatou v místním kostele svatého Petra a Pavla.

Zdeňka Slabá
Vedoucí Pečovatelské služby Horní Němčí.