10. výročí založení Azylového domu pro matky s dětmi v tísni

24.12.2010Zobrazeno: 950xTiskPublikoval: Vít Kadlčík
Dne 14. prosince proběhlo setkání při příležitosti 10. výročí založení Azylového domu pro matky s dětmi v tísni Uherský Brod. Naše zařízení navštívili jak starostové z okolních vesnic, tak i starosta Uherského Brodu pan Patrik Kunčar. Nesmíme ovšem zapomenout zmínit i kolegyně z jiných azylových domů, dále zástupce sponzorů a ředitelé škol. Pozvání přijal dále  pan Fabián Lukáš ze slováckého týdeníku Dobrý den s Kurýrem a Elen Sladká z Brodského zpravodaje. Po úvodním přivítání panem ředitelem Oblastní Charity Ing. Petrem Houšťem a zástupkyní vedoucí Renatou Slavíkovou, dostala slovo bývalá paní ředitelka Bc. Jarmila Tomancová, která zavzpomínala na založení ADMD. Průběh deseti let zařízení poté nastínily pracovnice ADMD Mgr. Radka Chvílíčková a Jana Boráková, ve své prezentaci. Odpoledne nás navštívili studenti středních škol a brodského gymnázia. Studenti byli seznámeni s kasuistikami, které jim přiblížili životy našich klientek a jejich osudy. Mohli nahlédnou „pod pokličku“ sociální práce, jež v sobě zahrnuje mnoho – sociální setření, rozhovor s klientkou, dokumentaci, smlouvu, individuální plán, zápis intervence nebo také domovní řád s metodikou. Oslava výročí byla zakončena pohoštěním a diskuzí.

O dva dny později, 16. prosince se uskutečnilo setkání bývalých pracovnic ADMD a odpoledne se zde sešla Charitní Rada na svém předvánočním zasedání.

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM PROTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.