II. charitní ples v Horním Němčí

Naše služby » Charitní plesy » II. charitní ples v Horním Němčí

Jako druhý v pořadí se konal v pátek 30. ledna 2009 v místním kulturním domě v H. Němčí Charitní ples a i letos jsme velmi ocenili, že jej pro tuto příležitost poskytla obec zdarma. Už vloni a také dříve v minulých letech si charitní pracovníci vyzkoušeli, co vše organizace takové akce obnáší. Největší díl příprav měla tentokrát na starosti Zdenka Slabá, vedoucí CHD sv. Václava v Horním Němčí, která zapojila do některých prací i klienty charitního domu, domluvila s místními předtančení a spolu s pracovníky OÚ a Terapeutickou dílnou OCH v Uh. Brodě připravila a vyzdobila sál.

Vedení kuchyně a účtárna si vzala na starost plesový bufet, jiní vybrali a nakoupili kvalitní víno a při přípravě řízků a bramborového salátu a obsluhou v bufetu vypomohl i vyhlášený mistr kuchař a náš příznivec Gusta Vlk z Prakšic.
K tanci – a nutno říct, že byl parket plný od prvního kousku – hrála dechovka Straňanka, jejímž kapelníkem je zároveň ředitel naší charity Petr Houšť. Asi nejvíc práce
bylo s obstaráním darů do tomboly, neboť charita jako nezisková organizace je v takovém případě odkázána pouze na štědrost a vstřícnost podnikatelů a dobrovolných dárců. A že jich letos nebylo málo, to dokazuje opracdu bohatá tombola, vždyť jsme mohli v tombole nabídnout 358 cen, z toho 23 hlavních. Hlavní cenou byl obraz akademického malíře Ašota Arakeljana, který vyhrál mladý sympatický pár z Horního Němčí.

Charitní dílo podpořili svou účastí i bohatými dary do tomboly starostové okolních obcí a města Uh. Brodu, mezi hosty byl i poslanec Ing. Ludvík Hovorka, člen Zastupitelstva  ZK Ondřej Benešík a ředitel Oblastní charity Zlín Vlastimil Vajďák. Svou účastí nás potěšil i Otec děkan František Král, který s pořádajícím starostou Miroslavem Bahulou pozdravili hosty v úvodním slově. Vedoucí CHD v H. Němčí Z. Slabá hostům prozradila, na co využije výtěžek plesu: zakoupí nový sporák ( že ten starý již dosloužil, se ukázalo ve čtvrtek před plesem, kdy se peklo pečivo k pohoštění a sporák definitivně vypověděl službu), mikrovlnnou troubu či případně i další vybavení do kuchyně.

S radostí konstatujeme, že díky výtěžku plesu, který dosáhl téměř 39 tisíc korun, můžeme tyto spotřebiče a vybavení kuchyně do  CHD v Horním Němčí pořídit. Je to díky vám všem, kteří jste se plesu zúčastnili, díky všem, kteří jste darovali dary do tomboly či jakkoli jinak přispěli ke zdárnému průběhu 2. charitního plesu.
Večer v sále zaplněném do posledního místa rychle uplynul v tanci, pohodě a dobré náladě a skončil až několik hodin po půlnoci. Věříme, že hosté odcházeli spokojení a že se už teď můžeme těšit na ples v roce 2010, který bychom rádi uspořádali v některé z dalších obcí, ve kterých provozujeme naše zařízení.

Ing. Vladimíra Kaislerová